cassandra's dream (2007)

"family is family, blood is blood."

hollywood'un iki yakışıklısı colin farrell ile ewan mcgregor'un başrolde olduğu filmde onlara john benfield, clare higgins, sally hawkins, hayley atwell ve tom wilkinson eşlik ediyor. woody allen'ın yazıp yönettiği 2007 yapım film imdb'den aldığı 6.9'luk puanda göz önünde bulundurulunca beklentileri fazla karşılamıyor tabiki, match point'i anımsattığı da bir gerçek. ayrıca film woody allen'ın kusursuz bir seri katil olabileceği ihtimalini aklımdan çıkarmama engel oluyor.

orta halli bir ailenin iki oğlu ian ve terry zengin olma hayalleri ile yanıp tutuşuyorlardır. terry'nin kumarda şansının dönmesi ve kazandığı paralar kendilerine orta karar bir tekne almalarını sağlasa da, devam etme hırsı onu kazandığının üç misli zarara sokacaktır. tefeciden aldığı borcunu ödemesi gereken terry, parayı faizle beşe katlamadan önce borcunu kapatmak ister. öte yandan ian'ın da işleri dolayısıyla yüklü bir miktar paraya ihtiyacı vardır. artık onlar için maddi durumu oldukça iyi olan howard dayılarından borç almaktan başka çare yoktur.

başarısı ve azmiyle ailenin takdirini kazanmış olan howard dayı, yeğenleri ian ve terry'den parayı vermek şartıyla bir istekte bulunur. howard'ın eski ortağı sahibi olduğu otel ve bazı diğer işletmelerin teftişinde delil olarak birtakım şeyler göstermek istiyordur ve bunu yapmakta oldukça kararlıdır. konforlu hayatının geri kalanını hapishanede geçirmek istemeyen howard, ian ve terry'den ortağı martin burns'ü öldürmelerini ister. bu isteği duydukları andan itibaren böyle birşeyin imkansız olacağını düşünen kardeşler, içinde bulundukları çıkmazı yoketmek adına buna mecbur kalırlar. terry, ian kadar rahat olmasa da kendini bu işi yapmaya mahkum görüyordur.

terry'nin yaptığı tek kullanımlık silahlarla martin burns'ü öldüren kardeşler ortada hiç delil bırakmazlar ve suç aletlerini de yakarak yok ederler. cinayetten sonra terry'nin gitgide kötüleşen durumu, angela adındaki kıza aşık olan ian'ın her ne kadar sinirini bozsa da; o angela'dan başka birşey düşünemiyordur. kadınların ne kadar tehlikeli varlıklar olduğunu burada birkez daha anlıyoruz. terry polise teslim olmayı ve intiharı düşünürken, ian onu "cassandra's dream" adını verdikleri küçük tekneleri ile bir gezintiye çıkarıp rahatlamasını sağlamak ister. ama işler o kadar da kolay değildir...

woody allen'ın keskin zekası match point'de olduğu kusursuz işlenen bir cinayeti ilgi çekici hale getiriyor. aksiyonsuz ilerleyen film, özellikle colin farrell başta olmak üzere ewan mcgregor'un oyunculuğu için izlenebilir.

0 yorum: