20. türkische filmtage

bu sene 20. defa düzenlenecek olan "münih türk film günleri", 21 mart tarihinde başlıyor. 29 mart'a kadar sürecek olan festivalin ana konusu "para ve vicdan ilişkisi" olarak seçilmiş. 22 mart 2009 pazar günü, münih'in en önemli sanat merkezlerinden biri olan gasteig kültür merkezi'nde yapılacak festivalin galasında, dünyaca tanınan türk müzisyen ömer faruk tekbilek bir resital sunacak ve derviş zaim'in "nokta" filmi gösterilecek.

festivalde gösterilecek diğer filmler ise sonbahar (özcan alper), mevlana belgeseli (kürşat kızbaz), iki çizgi (selim evci), tatil kitabı (seyfi teoman), güneşin oğlu (onur ünlü), cenneti beklerken (derviş zaim), "evet" ve "istiyorum" (sinan alakuş), susuz yaz (metin erksan), pazar: bir ticaret masalı (ben hopkins) ve naze (ümit kıvanç) olarak belirlenmiş.

ayrıca festivalde bavyera film destekleme fonu ve sinema türk derneği tarafından geçen sene de düzenlenen bir panel düzenlenecek ve panele türkiye'den film yapımcıları meslek birliği fiyab kurum olarak katılacaklar.

0 yorum: