polyester (1981)

amerika sinemasının aykırı yönetmenlerinden john waters’ın 1981 tarihli filmi.en “pislik” filmi “pink flamingos”‘tan hatırladığımız, lise yıllarından beri arkadaşı olan divine ile edith massey rol alıyor filmde.

waters yine kendisine özgü karakterler yaratarak yola çıkmış. travesti divine’ı ortalama bir amerikan ailesinden kopma anne modelinde görüyoruz. kocasına sadık, çocuklarını koruyucu olmaya çalışan bir anne. porno filmlerin gösterildiği bir sinemanın sahibi, karısına tutkusunu yitirip, sekreterine aşık olan bir koca, ayak fetişi sahibi olan hatta bunu bir sapkınlık haline getirip çevrede takip ettiği kadınların ayaklarına basarak saldıran bir oğul ve cinsel özgürlüğü sonuna kadar kullanan bir kız. aile bireylerinin baskısı altında kalan divine, saf tutumunu sürdürmeye devam etmeye çalışıyor. ve olaylar dönüp dolaşıyor, kızın bir hippieye, sapık oğlun ise ayak resimleri çizen bir ressama dönüşmesini izliyoruz. “happy end” ile mi son bulacak film derken son darbeyi annesi indiriyor divine’a.

önceki filmlerine göre daha yüksek bir bütçeye sahip film, waters tarzı entrikalarla dolu. ayrıca oyunculukların basitliği de görmeye değer.

0 yorum: