while she was out (2008)

edward bryant'ın kısa öyküsünden yola çıkarak susan montford'un senaryolaştırdığı ve filme aldığı "while she was out"'da kim basinger, lukas haas, craig sheffer, jamie starr, leonard wu, luis chávez rol alıyor.

kim basinger'ın canlandırdığı della kocasının baskısının bir hayli fazla olduğu evinde çocuklarının üzerine titreyen, kendisinden vazgeçmiş ve hayatını çocuklarına adamış bir anne profili çizmektedir. bir noel akşamı çocuklarına hediye almak için alışveriş merkezine gider. noel akşamı olmasından dolayı trafik keşmekeşiyle karşı karşıya kalır (della'nın o anki tepkilerine baktığımızda gerçekten büyük bir dert olmalı park yeri bulamamak, çok acıdım kadına). arabasını park edecek yer bulduktan sonra iki park yerini işgal edecek şekilde park edilmiş arabanın camına bir not bırakır (ne o duyarlı vatandaş halleri, yaşadığın hayat sana bencil olman gerektiğini öğretemedi mi? işine gücüne baksana). alışveriş sonrası bıraktığı notun yerinde olmadığını farkeden della arabasına yönelir. ancak arkasına yanaşan bir araba onun mekanı terketmesine izin vermez. not bıraktığı arabanın sahipleri gangsta tayfasıdır. aralarında yaşanan tartışma esnasında olaya müdahele eden park görevlisinin ölümüyle gerilim iyice artar ve della kaçmaya, elemanlar ise kovalamaya başlar. şehir dışında bir inşaat bölgesinde elemanlar della'yı kapana sıkıştırır. ancak della'nın alet çantası vardır!

della'nın çeteyle olan kovalamacasında ormanlık alana geldikleri anda filmin geri kalan kısmının burada geçeceğini, della'nın ölmesinin hikayeyi bitireceğinden dolayı kovalamacanın uzuyacağını hatta av-avcı ilişkisindeki rollerin tersine döneceğini kestirmek hiç de zor değil. içerisinde türlü klişeleri barındırmasına rağmen sıradan bir ev kadınının çete elemanlarını haklarken izlemek oldukça eğlenceli. ayrıca çetedeyi oluşturan göçmen elemanları (bir zenci, bir hispanik ve bir de uzak doğu kökenli) kumanda eden amerikalı chuckie'yi görünce de insan ne bitmek bilmeyen propaganda demekten kendini alamıyor. ayrıca ard arda yazısını yazdığım "the midnight meat train"' ile bu filmde yer alan ve çocukluğumda hasta olduğum kadınlar brooke shields ile kim basinger'ın kartlamış hallerini görünce içim cız etmedi değil, yaşlanıyoruz...


0 yorum: