mamma mia! (2008)

meryl steep, amanda seyfried, stellan skarsgård, pierce brosnan, colin firth, christine baranski ve julie walters gibi isimlerin başrolde yer aldığı filmin yönetmeni phyllida lloyd'dur. 2 golden globe adaylığı ile birlikte "en iyi ingiliz filmi" ve "en iyi müzik" dallarında da bafta adaylığı bulunan film zorlu rakiplerinin alt edemese de her broadway uyarlaması gibi gönlümüzde güzel bir yer edinmiştir.

20 yıldır babasının kim olduğunu bilmeyen ve bu sır artık canını sıktığından babasını bulmak isteyen sophie sheridan, düğününe birkaç gün kala babasını bulmak için yola koyulur. annesinin eski bir günlüğünün içinde beraber olduğu üç erkekle ilgili yazılar bulan sophie, çareyi üçünü birden çağırmakta bulur. annesi donna'nın haberi olmadan böylesine riskli bir işe giren sophie, ilk görüşte tanıyacağını sandığı babasının, bu üç beyefendiden hangisi olduğunu anlayamaz. aradan fazla zaman geçmeden donna geçmişte tutkulu aşklar yaşadığı bu üç adamı aynı anda görünce kısa bir şok yaşar tabi. durum karışsa da adamlar sophie'ye verdikleri sözü tutup, gelme amaçları hakkında birtakım yalanlar söylerler.

öte yandan tüm gün sahibi olduğu otelin tamiratı ve işletmeciliği ile uğraşan donna; bill, sam ve harry'yi gördüğü anda eski günleri hatırlar, artık yaşlandığı için kendiyle fazla uğraşamamanın verdiği üzüntü moralini bozar. bu aşamada tanya ve rosie çılgınlıkları ile donna'yı neşelendirir ve düğüne uygun kıvama getirirler. artık düğünde eğlenmekten başka takılacak konu kalmamıştır. tabi düğün günü sophie'nin değil de başka birinin evlenmesi de oldukça büyük bir süpriz.

dünyaca ünlü isveçli müzik grubu abba'nın şarkılarından oluşan broadway müzikalinin beyazperde uyarlaması olan mamma mia'nın ismi, grubun 1975 yılında listelerde zirve yapan "mamma mia" isimli şarkılarından gelmektedir. son yıllarda oldukça fazlalaşan bu broadway uyarlamaları, sinemaya farklı bakış açıları getirerek insanlara müzikali aşılamayı oldukça başarıyor. kesinlikle izlenmeli, çok eğlenceli. ayrıca meryl streep her zamanki gibi muhteşem!

0 yorum: