city of the living dead (1980)

italyan korku sinemasının kült yönetmenlerinden lucio fulci’nin klasiklerinden biri olan filmimiz 1980 tarihli. cristopher george, catriona maccoll, carlo de mejo ve antonella interlenghi başrollerde yer alıyor.

“sonsuzluğun özlemini çeken ruhlar ölümü yenecektir. sen, karanlıklarda yaşayan, dunwich’e gel.”

film, paranormal yeteneğe sahip olan marry’nin arkadaşlarıyla yaptığı seansta uzaklarda bulunan dunwich kasabasında bir rahibin kendisini asmasını görüşüyle açılıyor. bu intiharla beraber cehennemin kapılarının açılıyor ve kasabada ölüler dirilerek bölge halkına tebelleş oluyorlar. azizler gününe kadar açılan kapıların kapatılması gerektiğini düşünen marry ile film boyunca ekrem bora gibi poz kesen gazeteci kasabaya ulaşmaya çabalıyorlar ve rahibin cesedini imha ederek cehennemin kapılarını kapatmayı amaçlıyorlar.

isim itibarıyla klasik bir zombie filmi izlenimi veren film, rahibin bakışlarıyla kan ağlayan ve tüm iç organları ağzından çıkmaya başlayan kurbanlar, kurtçuklardan oluşan fırtına gibi yanlarıyla “evil dead”, “kötü ruh” gibi doğaüstü öğeler içeren filmler ile insanın kafasını arkadan parçalayarak beynini çıkaran zombieleriyle zombie filmlerinin harmanı gibi. makyaj ve efektleri ile dönemine göre iyi bir iş çıkaran fulci, bazen fazla gereksiz olan yakın plan çekimleri haricinde seyirciye eğlenceli bir zombie filmi seyri sunuyor.

0 yorum: