babysitter wanted (2008)

jonas barnes'ın senaryosunu yazdığı ve michael manasseri ile beraber yönettiği "babysitter wanted" filmde sarah thompson, matt dallas, bruce thomas, bill moseley rol alıyor. net üzerinde filmle ilgili yazılanları şöyle bir karıştırdığımda, milletin filme olan ilgisinin matt dallas'ın oynamasından kaynaklandığını gördüm. dizi olaylarına fazlasıyla uzak olduğumdan ne kendisinden haberdardım ne de oynadığı "kyle xy" dizisinden. beni filme çeken nokta korku sinemasının vazgeçilmez kötü adamlarından bill moseley'in kadroda oluşuydu. freddy'nin kabuslarından tutun, "night of the living dead"'in yeniden çevrimine, "texas chainsaw massacre"'den "house of 1000 corpse"a oynadığı filmlerde ortalığı kan gölüne çevirip dehşet saçan moseley'in bu sefer neler çevireceğini merak ediyordum. fakat beklentimin tersine kendisi bu sefer zulme uğrayanın yanında olan adamdı kendisi, her neyse.

18 yaşında olan ve yaşına kadar yaşadığı kasabadan dışarıya adımını atmayan, annesiyle beraber yaşayan ve namazında niyazında olan angie, sanat tarihi okumak için farklı bir şehirdeki üniversiteye gider. oda arkadaşı erica ile ilanlara bakıp satılık yatak ararken, bebek bakıcılığı için verilmiş ilan dikkatini çeker. erica'nın ilandaki adresin şehrin hayli uzağında olan bir taşra olduğunu söylemesi angie'nin fikrini değiştirmez. ilan sahibini arar ve buluşmaya gider. cuma gecesi şehre inecek olan stanton çiftinin hayli tuhaf görünüşlü oğulları sam'e göz kulak olmak amacıyla anlaşırlar. cuma gecesi gelip çattığında işler angie'nin hiç beklemediği bir şekilde gelişir. bir süredir takip edildiğini hisseden angie, evin dışarısında biri olduğunu farkeder ve sam ile kendisini korumaya çalışır. sam'deki tuhaflığın nedenini farkettiğinde ise işin rengi tamamen değişir.

karanlık bir ortamda soteye sinemeyen, kapalı mekanda durarak yakalanma olasılığını arttıran, açıklık alana çıktığındaysa bulunduğu yerden koşarak uzaklaşamayan, hasmını yaralamaktan öteye geçemeyen ve hiçbir boku beceremeyen kurban adaylarının katli vaciptir nazarımda. ancak aynı hikayeyi ısıtıp ısıtıp önüme koyan adamlar benle aynı fikirle değiller malesef. klişelerle örülü, orta karar bir film "babysitter wanted". hem matt dallas da çok fazla süre almamış filmde, onun için izleyeceklere şimdiden söyleyim.


0 yorum: