stardust (2007)


başrollerini charlie cox, michelle pfeiffer, robert de niro, sienna miller ve claire danes gibi isimlerin paylaştığı, matthew vaughn yönetmenliğinde 2007 yılında çekilmiş ve aynı sene vizyona girmiş olan fantastik, bilim kurgu ve birazda aksiyon türleri içeren ingiliz yapımı sinema filmi. aslında film fantastik olmasının yanısıra, sevdiği kadına sahip olmak için çok zorlu yollardan geçen bir adamın hikayesini anlatmakta. yani dram ve romantizm kokuları alıyoruz filmde. özellikle sonlarına doğru romantizm unsuları artmakta.

film, neil gaiman‘ın kitabından uyarlanmıştır beyazperdeye. hatta neil gaiman‘ın bu kitabı tori amos‘un evinde yazdığıda bilinmektedir. şaşırılacak bir durum söz konusu değil, e malum; tori amos işin içindeyse, böyle bir senaryonun ortaya çıkmasına da şaşırmıyoruz.

film asıl olarak tristran -esas oğlan- ve sevdiği kızın o gece oturmasıyla başlar. bir yıldızın kaydığını gören kız, “o yıldızı bana bir hafta sonra -yani doğumgünümde- getirirsen senine evlenirim.” der ve çocuğun aklını başından alır. çocukta malum saf aşık, başlar yıldızı aramaya, bulurda. ama yıldız beklediği gibi parlak bir taş değil, çok güzel bir kadındır.



işte parlayan yıldızımız yvaine ve yıldız avcısı (?!) tristran‘ın zorlu yolculukları başlar böylece. iyiki de başlamış. gerçek aşk ‘gökyüzündeymiş‘ meğer. ha, söylemeden edemeyeceğim; yolculukları sırasından tanıştıkları bir kaptan var ki! evet, kaptan shekespaere rolünde robert de niro‘yu görüyoruz. sert ve acımasız kaptanın aslında bir gay oluğunu öğrenince şaşkınlık söz konusu olabilir ama gerçekten eğlendirdiğinden şüphem yok.

her yaş grubuna hitab eden bu film kaçırılmamalı diyor ve yazımı bitiriyorum.

0 yorum: