hairspray (2007)


broadway müzikal sahnesinden beyazperdeye bir uyarlama daha; hairspray. broadway‘de birçok kez sahnelenmiş ve ödülleri toplamış olan film, 2 kere beyazperdeye uyarlanmıştır. bunlardan ilki yönetmenliğini john waters‘ın yaptığı ve 1988 yılında çekilmiş olan hairspray, ikincisi ise 2007 yılında çekilen ve yönetmenliğini adam shankman'ın yaptığı, zengin bir oyuncu kadrosu olan hairspray'dir. 2007 çekim hairspray yazıma başlıyorum.

çekilen iki hairspray‘in güzel olan versiyonu diye anılan 2007 çekim bu film, bünyesinde gerçekten çok kaliteli oyuncular barındırır. müzikal olduğunu göz önünde bulundurursak; oyuncularında seslerinin güzel olması gerektiğini göz ardı etmememiz lazım. john travolta, michelle pfeiffer, zac efron, james marsden, christopher walken gibi güzel sesli hollywood yıldızlarının seslerini hafife almamak lazım. filmde gerçekten döktürüyorlar mübarek.

konusu basit kaçan film, kesinlikle müzikal kısımlarından kurtarıyor. şişko kısa boylu bir kızın ünlü olma çabası, ardından hemen ünlü olup aşık olduğu çocuğu tavlaması desem konuyu yeterince açıklamış olurum sanırım. gerçi; siyah-beyaz çatışmasını güzel işlemişler. zaten ırkçı değilim bir de bu filmi izledikten sonra iyice takdir ettim.


soundtrack listesi oldukça zengindir. benim favorilerim “welcome to 60’s” ve “good morning baltimore“dur. tracklist aşağıdaki gibidir;
good morning baltimore
the nicest kids in town
mama, i’m a big girl now
i can hear the bells
(the legend of) miss baltimore crabs
it takes two
welcome to the 60’s!!!
run and tell that!
big, blonde and beautiful
the big dollhouse
good morning baltimore reprise
(you’re) timeless to me
without love
i know where i’ve been
(it’s) hairspray
cooties
you can’t stop the beat
ladies choice
the new girl in town
blood on the pavement
come so far (got so far to go)

0 yorum: