in bruges (2008)

tamamıyla martin mcdonagh'ın mutfağından çıkan film aynı zamanda kendisinin ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor. başrollerde yer alan colin farrell, brendan gleeson, ralph fiennes'a clémence poésy, jérémie renier, thekla reuten eşlik ediyor.

harry waters'ın emri altında kiralık katil olarak çalışan ray ve ken, bir temizlik! işi sonrası acilen londra hatta ingiltere dışına çıkar ve harry tarafından verilen talimat; bruges'a gitmeleri ve ortalık durulana kadar harry'den haber beklemeleridir. ray'in daha şehre varmadan bruges hakkındaki "bok çukuru" diyerek ortaya koyduğu önyargısı şehirdeyken de sürüyor ve şehirdeki müze ve mekanları gezerek kendisini tatmin eden ken'le ufak ve tatlı çatışmalara neden oluyor. film ilerleyip ray ve ken şehirde takılırlarken işin rengi değişiyor. londra'da rahibi temizlerken yanlışlıkla küçük bir çocuğun ölümüne neden olan ray bir yandan vizdan azabı çekerken diğer yandan hakkında harry tarafından ölüm kararı çıkmıştır. ceza kesme işi ise yakın arkadaşı ken'e verilir.
filmin çekimlerinin çoğu, adını da aldığı bruges şehrinde yapılmış. ray ve ken'in, özellikle ken'in şehir gezintilerinde bruges'un soğuk ama güzel atmosferini görmek mümkün. ayrıca filmin türü çoğu web sitesinde komedi olarak geçiyor; eğer ingiliz tarzı espri anlayışından hoşlanıyorsanız bol bol gülebilir hatta kahkaha dahi atabilirsiniz. kara mizah olarak etiketlendirilebilecek "in bruges" ayrıca irlanda şivesi severlerin de göz atması gereken bir film. izlenmeli...


0 yorum: